Przeznaczona jest do wytwarzania wyrobów ciastkarskich: babek, ciasteczek, spodów i rantów biszkoptowo - tłuszczowych. Zapewnia uzyskanie wysokiej jakości wypieków charakteryzujących się dużą objętością, delikatną strukturą, dobrą krajalnością i przedłużoną świeżością.
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
SKŁADNIKI - na 1000g wyrobu gotowego
Mieszanka - 630 g
Margaryna - 190 g
Jaja - 225 g (4 szt.)
Woda zimna - 75 g
RAZEM - 1120 g
ubytki technologiczne - 120 g
masa wyrobu gotowego - 1000 g
Margarynę roztopić. Do mieszanki dodać wystudzoną, roztopioną margarynę i jaja. Wszystkie składniki miksować ok. 5 min. aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto przełożyć do uprzednio przygotowanych foremek. Foremki z ciastem wstawić do podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180-190 C. Czas wypieku 45-50 min.
Opakowanie - standard worki 25 kg lub na życzenie klienta